wpb13157ee_1b.jpg
wpf7f8bfac_1b.jpg
wpc30a58bb_1b.jpg

Strand och offroad fordon för gränsslös mobilitet!

cadWeazle Energy® - FAQ

Allmän info:

 

Vad är cadWeazle Energy®?

cadWeazle Energy® är ett joystick styrd offroad fordon, drivit av två kraftfulla elmotorer. Dess stora ballonghjul gör det möjligt för cadWeazle och dess användare att ohindrat ta sig fram genom olika terräng som leråkrar, stränder, skogar etc.

Om du vill veta mera om de olika möjligheterna vänligen kolla in ”Användningsområden”

 

För vem är cadWeazle Energy® designat?

cadWeazle Energy® är designat för alla som letar efter en bekväm mobil lösning på att uppleva naturen utan att skada eller påverka miljön. Till exempel natur njutare som på grund av ålder eller sviktande krafter inte längre kan ta på längre utomhus vistelser. Eller personer som haft svår olycka med handikapp till följe och personer som på någon sätt är rörelsehindrade – de vill uppskatta cadWeazle för den ger de en chans att komma ut i naturen på egen hand. Att ströva i svårt terräng har nu blivit en universell standard.

 

Tack vare sättet cadWeazle fungerar på, ägnar den sig för ornitologer, djurvänner, jägare, jägmästare, lantmän och zoologer som nu kan ta sig nära djur på ett hittills otänkbart sätt. Detta gör det möjligt att t.ex. observera en strand koloni av säl på få meters avstånd eller följe djurbesättningar utan upptäckt. Se mera under sidan ”Miljö”

 

Kategorier

Användningsområden:

 

Jag gillar inte stränder jag vill åka till andra områden.

Vilka andra områden kan cadWeazle klara av?

Många! cadWeazle har med succé blivit använd i områden som leråkrar, snöiga backar, hagar, skogar, öknar, steppar, tundror, saltsjöar, troperna och så vidare. I principen överallt där man bara kan nå fram till fots – alltså där andra fordon ville åka fast.

 

Kan jag bada i cadWeazle?

Nej. cadWeazle är otroligt välskyddad mot vatten stänk men tack vara vare de elektroniska komponenter får den aldrig åka under vattnet eller använd som simhjälpare.

 

Jag har en nöjespark / djurpark / semester ort boende / sport område – hur kan cadWeazle stödja min affär?

 En eller fler cadWeazle på din anläggning vill göra dig till en pionjär på flera sätt:

I dagens samhälle blir handikapp anpassade institutioner och faciliteter mer och mer viktiga. cadWeazle möjliggör du kan tillhandahålla fantastiska erbjudanden till fysisk begränsade kunder och ge dem dessa ovärderliga timmar av att frihet och möjlighet som de aldrig kommer att glömma. Det samma gäller personer som kanske inte längre är så stärka och uthålliga men fortfarande önskar att vara med utomhus längre än 30 minutter. Faktisk är det inget annat fordon i samma klass eller storlek som kan jämföras med cadWeazle’s offroad kvaliteter

 

En semester ort vid stranden kan mycket väll bli den nästa dröm destination för rullstolanvändare och deras assistenter om den erbjuder en lösning på hur funktionshindrade kunder kan delta i aktiviteter. Detta vill inte bara öka omsättning och amortera cadWeazle på ingen tid men också öka din image som en affär med socialt ansvar och rättvisa – särskilt om du är bland de första i området som erbjuder cadWeazle.

 

Folk på semester vill inte sitta still i en semesterhytta hela dagarna när de har en chans att uppleva ett vackert landskap eller ett vilt kuststråk på nära håll. Särskilt om deras familj och vänner är med, då är deras största önskan att glömma bort mobilitets problem för en dag eller två och bara vara fria! Och det er är precis vad cadWeazle kan göra för dem, för dig.

 

Detta gäller självklar för alla andra rekreativa anläggningar som nöjespark, naturreservat, semester områden etc.

 

Kan jag klättra över trottoarkanter?

Även om vi rekommenderar att det inte blir en vana så klarar cadWeazle av trottoarkanter och hinder. Det beror naturligtvis helt på höjden som skal passeras så självklart finns en gräns.

 

Uteffekt:

 

Hur mycket kräftar har cadWeazle Energy®?

cadWeazle Energi® jobbar med 600 Watt kraft och går nästan inta att stoppa oavsett terräng.

 

Hur snabb er cadWeazle Energy®?

cadWeazle Energy®’s hastighet kontrolleras genom justerbara 5 nivåer. Den kan köra upp till 6 km/timma vilket är snabbare än vanlig gång. Ändå kräver inte cadWeazle Energy® körkort eller licens för att användas. Du kan se mera on de juridiska aspekterna under menyn ”Vad säger lagen”

Hur långt kan jag åka med cadWeazle Energy®?

Tyvärr finns det inget enkelt svar på detta. Det beror helt på däcktryck, förarens körning och terrängen du kör i. cadWeazle’s solpanel tak ökar din aktionsradie betydligt och ger dig upp till 50 km oavbruten åkning under perfekte/perfekta/ förhållanden. Pauser på vägen vill låta solpanelen ladda batterierna på nytt.

 

Tillbehör:

 

Hur kan jag öka cadWeazle Energy®’s aktionsradie?

Vår solpanel tak omvandlar din cadWeazle Energy® till cadWeazle Solar®. Detta ger inte bara skydd mot sol och regn men ökar aktionsradien samtidig som det kortar laddtiden som behövs i kontakten under natten.

 

Jag letar kundanpassningar.

Finns det speciella cadWeazle modeller utöver Energy® och Solar®?

Bara dina drömmar sätter gränsen för din cadWeazle – den ska passa dina drömmar och behov till 100%. Från fotkontroll, hjulskydd, kryckstock hållare, GPS, dragkrock – inget är omöjligt med cadWeazle anpassningar. Se mera här.

 

Jag vill använda cadWeazle för att transportera saker eller min hund, kan jag det?

Självklart. Vår cadWeazle Trailer kan mål anpassas och utrustas för att passa dina behov. Vi jobbar på en särskilt sida för släpet, kommer snart…

 

Vad säger lagen:

 

OBS! Vänligen observera att dessa juridiska aspekter gäller för Tyskland. De kan avvika inom dit område så för säkerhets skyld kontakta länet eller annan myndighet för att få veta om det finns särskilda krav för cadWeazle eller områden där du tänkte använda cadWeazle. Vi kommer att lägga ut uppdaterat information när vi uppmärksammas på sådana förhållanden inom Sverige.

 

Behöver jag körkort / särskilt tillstånd / särskild försäkring för att använda cadWeazle?

Nej. cadWeazle kräver inget körkort, tillstånd eller försäkring. Det kan vara klokt att kolla med försäkringsbolaget (hemförsäkring) men det är inget krav för att använda fordonet.

 

Finns det en minimum ålder för att köra cadWeazle?

Nej, till och med barn kan enkelt köra cadWeazle och behöver inget speciellt tillstånd. Dock rekommenderar vi att ha med vuxen assistans om barn ska åka.

 

Vad har jag för skyldigheter som jag ska komma ihåg när jag använder cadWeazle?

Undvik offentlig väg och större leder. cadWeazle kommer att vara ett hinder på vägen med sin begränsade fart på 6 km/timman. Den är speciellt designat till att användas offroad där andra fordon inte kan ta sig fram. Och det är precis där cadWeazle hör hemma.

 

Ska jag bära hjälm eller annan form av skyddsutrustning?

Nej, cadWeazle kräver ingen form av skyddsutrustning. Ett fotbälte, en fyrpunkt sele och ett vanligt säkerhetsbälte säkrar föraren i sätet. Du kan naturligtvis använda ytterligare skydd men det beror på dit eget val.

 

Kan jag köra med cadWeazle i naturskydds områden?

 

Ja det får du i Tyskland. Även om cadWeazle just nu bara får användas i  „Niedersächsisches Wattenmeer“ kommer det bli tillåten inom andra områden också. Det beror på att cadWeazle er är mycket ren och tyst och därför inte skadar omgivningen.

 

 

 

Miljö:

 

Hur ren är cadWeazle egentligen? Vad med avgaser, olja och bränsle?

cadWeazle är en av de mest miljövänliga fordon vi känner till. Den använder ingen olja, ingen bensin eller diesel för att köra. Den kör på 100% på batteri. Inte ett enkelt gram CO2 släpps ut. cadWeazle måste laddas i kontakten efter användning men mängden utsläpp är marginell jämfört med en tur i en vanlig bil. Skulle du till och med välja att köpa till solpanel taket då kommer batterierna att laddas medans du är ute och åker. Inga fler bekymmer över miljön när du är ute. Se mera om solpanel taket på ”cadWeazle Energy® Tillbehör”.

 

 

Hur påverkar cadWeazle komponenter vår miljö?

cadWeazle består av tåliga och rostfria första klass komponenter så som anodiserad aluminium och återvinningsbara plaster vilket ger en lång livslängd. Själv många år efter köpet ser cadWeazle fin ut och kör perfekt.

 

Ett fordon som finns så länge skyddar automatisk miljön då det inte kräver något ersättningsfordon på länge och användaren är fortfarande lycklig. Kvalitet istället för kvantitet!

 

wp50d14d6c_1b.jpg
wp8531a6db_1b.jpgcadWeazle Energy

wp07c47106_1b.jpg

© 2009 Brügmann & Freyermuth OHG

wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wp5533b116.gif
wpcaa035cb_1b.jpg
^
wpd0274d3a_1b.jpg
wpbc0f512f_1b.jpg
wp02ab35cb_1b.jpg
wp83179ca3_1b.jpg